Hulp & ondersteuning
Bij Gezondheidscentrum Sekswerkers kun je terecht als je wilt praten of als je een probleem hebt. Hier vind je informatie over omgaan met geld, relaties, eenzaamheid, zelfvertrouwen en overbelasting.
Het kan moeilijk zijn om met minder of weinig geld om te gaan. Dit kan tot schulden of andere geldproblemen leiden, wat voor stress zorgt. Hoe kun je met weinig geld rondkomen en geen schulden maken? Hoe ga je met gemaakte schulden om? Wil je deze zelf oplossen of kun je hulp gebruiken? Heb je recht op huurtoeslag of een uitkering?
- Je kunt bij Gezondheidscentrum Sekswerkers terecht voor hulp om schulden aan te pakken en voor andere vragen over met geld omgaan.
- Belangenvereniging Wij zijn proud biedt juridische hulp en relevante workshops.
Relaties kunnen ingewikkeld zijn, of dat nu met je zus, ouder, je partner of je vrienden is. Je werk kan het nog ingewikkelder maken. Misschien heb je vaak ruzie, is je partner achterdochtig of is er sprake van huiselijk geweld. Of je hebt net een leuke date gehad en weet je niet hoe je werk bespreekbaar kunt maken. Voor familie en vrienden is het werk van een sekswerker soms lastig. Hier kun je onzeker van worden.
Het kan opluchten om met een maatschappelijk werker van Gezondheidscentrum Sekswerkers te praten. Je kunt je verhaal kwijt, krijgt advies en ondersteuning om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen.
Het werk van sekswerker kan spanning met zich meebrengen. Zit je niet lekker in je vel of heb je last van somberheid of depressieve gevoelens? Ben je eenzaam of heb je last van stress? Zeker als je hier langer mee rondloopt, kan het opluchten om erover te praten. Samen met de maatschappelijk werker van Gezondheidscentrum Sekswerkers kun je onderzoeken wat jij nodig hebt en welke hulp er is.
Het opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook pittig. Zeker als je vaak in de avond werkt of veel van huis bent. Vertoont je kind lastig gedrag, maar weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Heb je het idee dat het contact met je kind niet goed verloopt? Is je kind erachter gekomen wat voor werk je doet? Of merk je dat je kinderen veranderd zijn sinds je gescheiden bent? Zie je dat ze verdrietig zijn, maar weet je niet hoe je ze kunt troosten? Heb je het idee dat er iets met je kind aan de hand is, maar weet je niet wat je kunt doen of is er veel ruzie? Zeker in de pubertijd kunnen conflicten hoog oplopen. De maatschappelijk werker of jeugdverpleegkundige van Gezondheidscentrum Sekswerkers kan je ondersteunen en een luisterend oor bieden. Ook krijg je informatie en advies.
Heb je problemen op woongebied? Kun je de huur niet betalen of word je bijna uit huis gezet? Heb je problemen met je huurbaas? Heb je (tijdelijk) geen dak boven je hoofd? Of heb je een fijn huis, maar wil je weten of je recht hebt op huurtoeslag?
De maatschappelijk werker van Gezondheidscentrum Sekswerkers kan je helaas niet helpen aan een woning, maar je wel de weg wijzen. Maak je afspraak om hierover te praten.
Heb je hulp nodig bij het lezen van dingen? Begrijp je niet wat er in die brief staat die je hebt gekregen? Heb je moeite met het invullen van formulieren? Begrijp je niet wat er van je wordt verwacht? De maatschappelijk werker van Gezondheidscentrum Sekswerkers helpt je hierbij.
Wil je de Nederlandse taal leren spreken, lezen en schrijven? GGD Hollands Noorden biedt in samenwerking met ROC Nederlandse taalles aan.