U bevindt zich hier

Het Prostitutiegezondheidscentrum

Het prostitutiegezondheidscentrum aan het Zevenhuizen in Alkmaar (GGD Zevenhuizen) ondersteunt prostituees. Prostituees hebben vaak te maken met hogere gezondheidsrisico's en maatschappelijke problemen. Wij willen helpen de (seksuele) gezondheid en de zelfredzaamheid van prostituees te bevorderen. Daarom begeleiden we hen zodat  ze zelfstandig kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving. De dienstverlening is gratis. 

Het prostitutiegezondheidscentrum biedt zorg op het gebied van seksuele gezondheid, zoals voorlichting over veilig werken, onderzoek naar en behandeling van soa en het voorschrijven van anticonceptie. Verder worden eenvoudige andere medische problemen behandeld. Ook bieden we hulp op maatschappelijk gebied; bijv. juridische informatie en advies, voorlichting, informatie over praktische zaken als huisvesting, belastingzaken, opleidingen, werk en inkomen. Als we merken dat er behoefte aan is, organiseren we informatiebijeenkomsten over een bepaald thema. 

Voor een deel van deze hulpverlening schakelen we onze partners, zoals bijvoorbeeld advocaten en de belastingdienst, in.

Op dit moment is GGD Zevenhuizen er alleen nog voor prostituees die in de verschillende prostitutielocaties in Alkmaar werken. Misschien wordt in de toekomst het werkgebied uitgebreid naar prostituees uit andere gemeenten in de regio. 

 

Openingstijden GGD Zevenhuizen 

maandag van     14.00 uur-16.30 uur
dinsdag van       13.30 uur-16.30 uur
donderdag van  13.30 uur-16.30 uur

Het telefoonnummer is 06-51049936. 

 

 

Hepatitis B

Hepatitis B is een heel besmettelijke leverontsteking die ernstig kan verlopen. Je kunt besmet raken door onveilige seks of bloed-bloed-contact.
Vaccinatie kan hepatitis B besmetting voorkomen. 

Voor wie is de gratis vaccinatie?

Gratis vaccinatie is bedoeld voor prostituees c.q. sekswerkers.  Daarnaast wordt de gratis vaccinatie aangeboden aan homoseksuele en biseksuele mannen.